Activiteiten

Muzikale activiteiten

Repetities

De Cantorij repeteert elke vrijdag in Oostkamp van 20 tot 22u. Op regelmatige basis worden de repetities bovendien ondersteund door een professionele zangcoach.

Opluisteren religieuze diensten

De Cantorij luistert verschillende vieringen op in Oostkamp of op verplaatsing. Daar horen natuurlijk de zondagse vieringen in de Oostkampse Sint-Pieterskerk bij, met inbegrip van kerkelijke feestdagen zoals Kerstmis, Pasen, Allerheiligen en Pinksteren. Op verplaatsing zijn we tweejaarlijks te beluisteren in de kapel van het Sint-Lucasziekenhuis en van het Brugse penitentiair centrum. Daarnaast verzorgen wij op aanvraag herdenkingsvieringen, huwelijksmissen, jubilea, doopselvieringen, uitvaartplechtigheden en binnenkort zelfs een priesterwijding.

 

Voor alle missen op aanvraag kan de betrokken familie de liederen vrij kiezen uit ons repertorium, dat verder op de website te vinden is. Bovendien kunnen enkele nieuwe liederen ingestudeerd worden als die een tweetal maanden op voorhand aangevraagd worden. Indien gewenst werken we samen met professionele zangsolisten en begeleiders, om het geheel nog meer sfeer bij te zetten.

Concerten en andere optredens

Steeds meer is de Cantorij ook te beluisteren buiten misvieringen, onder andere op concerten in eigen beheer of in opdracht. Zo brachten we in 2007 een benefietconcert t.v.v. De Raat en in 2008 een lustrumconcert n.a.v. ons 40-jarig bestaan alsook een concert op de 'De Gulden Ontsporing' in Brussel ter gelegenheid van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. In 2009 verzorgden we reeds een benefietconcert t.v.v. Het Huyzeke. We luisterden ook al officiële inhuldigingen op en mochten academische zittingen en recepties luister bijzetten. Voor deze uitvoeringen werken we meestal samen met professionele zangsolisten en begeleiders, om mooie en kwaliteitsvolle programma's aan te bieden.

 

Op verschillende kerstmarkten waren we reeds van de partij om wat sfeer te brengen. Daarnaast nemen we deel aan stoeten en processies. Zo is het opstappen in de jaarlijkse Sint-Godelieveprocessie in Gistel een aloude traditie. Verder op de website vindt u een ook een selectie uit ons profaan repertorium.

Sociale activiteiten

In ons koor staat behalve muzikaliteit ook gezelligheid centraal. Binnenkort vindt u hier een overzicht van onze sociale activiteiten.